2min

Tags in dit artikel

, ,

Intro

The Battle for Middle-Earth


Ongetwijfeld zal je wel eens over The Lord of the Rings, The Battle for Middle-Earth gehoord hebben. Na een succesvol 1e deel kwam EA met deel 2, zonder een uitbreiding voor deel 1 te maken. Net als deel 1 was de 2e game ook een hit, en besloot EA een uitbreiding te maken genaamd The Rise of the Witch-King.


De Witch-King of Angmar.

The Rise of the Witch-King

Waar in deel 1 de gebeurtenissen uit de film werden nagespeeld, moest deel 2 het hebben van een fictief verhaal wat verder niets me de films te maken had. In TRotWK (The Rise of the Witch-King) speel je met de legers van Angmar, het rijk van de Witch-King. Het verhaal speelt zicht af ver voor de eerste LotR film, waar de gebieden Arthedain, Cardolan, and Rhudaur nog onder het bewind van het eens zo machtige koninkrijk van Arnor vielen. Aan jou de taak om met de Witch-King en zijn legers deze gebieden te veroveren.


Campaign



De single-player campaign is verdeeld over een 8-tal missies in de regio van Arnor. Deze missies zijn vanaf het begin al best pittig, omdat EA er van uit gaat dat je de vorige delen ook gespeeld hebt (je moet voor deze uitbreiding sowieso deel 2 al hebben). Zo heb je een aantal missies die je met een handvol units moet volbrenegn, missies waar je een fort moet verdedigen en misies waar je sneller dan de tegenstander bepaaalde doelen moet volbrengen. Dit zorgt voor genoeg afwisseling om niet te gaan vervelen, mede omdat de missies goed in elkaar steken, al zijn sommige missies stukken korter dan de andere.


De nieuwe gebieden in TRotWK.

Verder in het verhaal zal je de beschikking krijgen over sterkere units van Angmar, en zo bouw je lanzamerhand een sterk leger op.
Naast de campaign is er ook nog een Epilogue van 1 missie, waarin verteld wordt hoe de Witch-King uit het voormalige fort van Arnor wordt verdreven door de Elves en Gondorians.