Uiterlijk: flinke jongen

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de 5,96 inch Google Nexus 6 is een flink uit de kluiten gewassen smartphone. Hij meet bijna 16 cm in de lengte en 8,3 cm in de breedte, waardoor hij nog groter is dan de, toch al gigantische, Samsung Galaxy Note 4 (review), Apple iPhone 6 Plus (review) en de Huawei Ascend Mate 7 (review). Er bestaan echter nóg grotere telefoons dan de Nexus 6, maar hij is desalniettemin reusachtig.


Wat het ontwerp betreft, breekt de Nexus 6 duidelijk traditie met de eerdere Nexus smartphones. Hij heeft een licht gebogen achterzijde en de randjes zijn zichtbaar en voelbaar scherper. Door deze gebogen achterkant heb je al lekker snel een goede grip op het apparaat. Gezien het grote formaat van de Nexus 6, is dat ook absoluut geen overbodige luxe.


Net zoals veel recente Motorola smartphones, is de Nexus 6 uitgerust met twee luidsprekers aan de voorkant, boven en onder het scherm. Het geluid dat ze produceren is uitstekend, maar schiet duidelijk tekort bij lage frequenties. Ook al kan het geluid niet op tegen dat van de high-end HTC smartphones, zoals de HTC One M8 (review), het komt toch aardig in de buurt.Terwijl de gebogen achterkant gemaakt is van nogal goedkoop uitziend plastic, waar afdrukken van vette vingers snel op achterblijven, zijn de zijkanten van de Nexus 6 gemaakt van metaal. Zonder deze kleine hoeveelheid metaal had de Nexus 6 absoluut een minder premium uitstraling gehad. Ondanks dat het grootste deel van de Nexus 6’ buitenkant van ordinair plastic is, voelt hij voldoende degelijk en solide aan.