Prestaties (systeem)

Om te ondervinden hoe de Snapdragon 805 en de Adreno 420 GPU in werkelijkheid presteren, heb ik de snelheid van de Nexus 6 gemeten aan de hand van een aantal benchmarks. De resultaten heb ik vervolgens vergeleken met die van de 6-inch Huawei Ascend Mate7, 5,7-inch Samsung Galaxy Note 4 en de 5,5-inch Apple iPhone 6 Plus.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – MulticoreVolgens Geekbench, die realistische consumenten- en zakelijke taken simuleert om de prestaties in kaart te brengen, bleek de Nexus 6 zeker niet de allersnelste. Hij verslaat weliswaar de iPhone 6 Plus, maar de Galaxy Note 4 en de Ascend Mate 7 kan hij niet bijbenen.

Benchmark: AnTuTu Benchmark 5 – Total


In Antutu 5 zien we ineens een heel ander beeld, de Nexus 6 gooit nu ineens hele hoge ogen. Hij weet met afstand de Galaxy Note 4 te verslaan terwijl die over dezelfde chip beschikt als de Nexus 6. De resultaten van Antutu 5 verschillen in dit geval duidelijk met die van Geekbench. Lang zal de Nexus 6 deze lijst waarschijnlijk niet aanvoeren want de nieuwe generatie Qualcomm-chips is al onderweg.

Aan goede prestaties dus geen gebrek bij deze Nexus 6, met dit toestel kan je zeer zeker soepel werken en zonder haperingen door alle mogelijkheden navigeren.