2min

Benchmarks (systeem)

Uiteraard hebben we op de Huawei P8 de nodige benchmarks losgelaten om te kijken hoe het toestel presteert tijdens alledaagse handelingen. Daarnaast zijn op de volgende pagina de benchmarks te vinden voor de grafische prestaties. Die laten zien hoe het toestel uit de verf komt tijdens het spelen van games.

Belangrijkste zijn de systeemprestaties, want die heb je nodig voor alledaagse handelingen zoals het openen van apps, het controleren van je e-mail, surfen op het web en dergelijke. Tijdens het gebruik van de smartphone heb ik overigens geen last gehad van haperingen of dat schermen bleven hangen of apps crashte. Android loopt soepel op het toestel en de Emotion UI lijkt voor hoever ik kan zien geen beperking te vormen. Al is het algemeen bekend dat dit soort skins altijd een klein negatief effect hebben op de prestaties ten opzichte van een kale Android-installatie.

Benchmark: AnTuTu Benchmark 5 – Total


De eerste benchmarks die we hebben uitgevoerd is Antutu 5, daarin weet de Huawei P8 een zeer hoge score te noteren wat zeer netjes is en iets wat ik zeker niet had verwacht.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work performance


In de benchmark van PcMark zien we dat de Huawei P8 opnieuw goed uit de verf komt. Wat laat zien dat de benchmark van Antutu geen vertekend beeld geeft. De Huawei P8 weet met zijn Kirin-processor gewoon hele goede systeemprestaties neer te zetten.

In Geekbench, een andere systeembenchmark die we deze keer niet hebben gepubliceerd, weet de Huawei P8 ook een topscore neer te zetten, waarmee drie verschillende benchmarks hetzelfde verhaal vertellen. De Huawei P8 heeft een goede processor en kan systeemtaken makkelijk verwerken.