2min

Benchmarks (grafisch)

Natuurlijk testen we ook de grafische prestaties van de Huawei P8 en om eerlijk te zijn heb ik vooral mijn twijfels bij de GPU van de Kirin-processor. Ik verwacht dan ook geen topprestatie van de Huawei P8, zolang de resultaten maar goed genoeg zijn.

De eerste benchmark die we hiervoor bekijken is 3D Mark Ice Storm Unlimited.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited


De score die de Huawei P8 neerzet is een duidelijke middenmotor, maar in deze benchmark wordt de schermresolutie van alle processoren gelijk getrokken om de pure grafische kracht te berekenen. Aangezien veel high-end-toestellen tegenwoordig een QHD-schermresolutie hebben, vragen die veel meer rekenkracht van de processor wat nadelig is bij het spelen van games. Huawei doet niet meer aan die pixelrace en houdt vooralsnog vast aan Full HD.

In de GFXBenchmark gaan we meten hoe het toestel presteert in de onscreen-benchmark met de huidige schermresolutie.

Benchmark: GFXBench 3.0 Manhattan (C24Z16 onscreen)


Helaas voor Huawei valt het toestel hier een beetje door de mand. De GPU schiet echt te kort en presteert middelmatig. Voor het spelen van games is de Huawei P8 gewoon wat minder geschikt.

Wat ik eigenlijk nog het meest schokkende vind is dat de P8 wordt afgetroefd door de Huawei Ascend Mate7, een toestel van vorig jaar september.