2min

Conclusie

Huawei heeft met de P8 een waardige opvolger gepresenteerd voor de Huawei Ascend P7 van vorig jaar. Dat het bedrijf zijn eigen processoren ontwerpt en produceert is ongetwijfeld een pluspunt om de kostprijs te drukken. De HiSilicon-processor van Huawei weet uitstekende systeemprestaties neer te zetten maar helaas is dat gecombineerd met een verouderde trage grafische processor, waardoor het toestel minder geschikt is om mee te gamen. Voor mensen die van alles met hun smartphone doen behalve gamen is de Huawei P8 dan wel weer een uitstekend toestel, op basis van de prestaties.

Wat betreft het ontwerp, de bouwkwaliteit, de accuduur en de camera heb ik weinig te klagen. Dat heeft Huawei allemaal goed voor elkaar. Het scherm is in principe ook prima, al vind ik de kleur wit niet helemaal helder genoeg, maar de meeste gebruikers zal dit waarschijnlijk niet opvallen. Wat ik ook jammer vind is dat er is gekozen voor twee speakergrills aan de onderkant terwijl er slechts één monospeaker aanwezig is.

Huawei levert het toestel met Android 5.0 Lollipop en zijn eigen Emotion UI-skin. Huawei onderscheidt zich met deze skin duidelijk van de andere Android-fabrikanten en biedt extreem uitgebreide mogelijkheden om gebruik te maken van thema’s om het toestel helemaal naar eigen smaak aan te passen. Daarmee is Emotion UI een van de betere Android-skins die vandaag de dag te verkrijgen is. Een nadeel aan het Chinese merk is wel dat ze altijd ruim de tijd nemen voor de Android-updates, Huawei behoort meestal tot de laatste fabrikanten die een update uitrolt. Aangezien beveiliging op Android steeds belangrijker wordt is dat geen pluspunt.

Al met al is de Huawei P8 een goed toestel met een aantrekkelijke prijs en voor een grote groep gebruikers een zeer interessant toestel, tenzij je een gebruiker bent die extreem veel spelletjes speelt op zijn smartphone. Met een goede grafische processor had dit toestel veel hogere ogen gegooid en dat is jammer.
7.5
  • Bouwkwaliteit;
  • Camera;
  • Ontwerp;
  • Systeemprestaties;
  • Thema’s;
  • Grafische prestaties, GPU-keuze is dramatisch;
  • Geluid had meer ingezeten;