2min

Accuduur

De accucapaciteit van de Galaxy S6 Edge+ is vergeleken met de Galaxy S6 Edge wat vergroot. Maar dat geldt ook voor het oppervlak van het scherm. Het is daarom vooraf moeilijk te zeggen hoe de accuduur van de Galaxy S6 Edge+ zich verhoudt tot die van zijn kleinere broertje.

In de eerste test laten we smartphones urenlang een Full HD-video van YouTube streamen en rekenen we naderhand uit wat dat per uur aan acculading heeft gekost. Hierbij stellen we zaken als schermverlichting en draadloze verbindingen zoveel mogelijk hetzelfde in.

De Galaxy S6 Edge presteerde in deze test niet echt goed, met een verbruik van 14,5 procent per uur. De Galaxy S6 Edge+ behaalt een verbruik van 12,3 procent en dat is aanzienlijk beter. In onderstaande grafiek is wel te zien dat de Galaxy S6 Edge+ in dit opzicht eveneens zeker niet tot de absolute top behoort.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


In de accutest van PCMark komt de Galaxy S6 Edge+ echter aanzienlijk beter uit de verf, het toestel eindigt hier bovenaan in het lijstje.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work accuduur


De accuduur van de Galaxy S6 Edge+ is aan de hand van deze tests zeker niet slecht, maar ook weer niet uitstekend te noemen. Met een beetje moeite zal het je wel lukken om twee dagen op één lading vooruit te kunnen. Lukt dat een keertje niet, dan is er nog altijd de extreem energiezuinige mode waar je op kan terugvallen. Hierbij moet je dan natuurlijk wel op functionaliteit inleveren.