2min

Camera



De Galaxy S6 Edge+ is voorzien van een camerasensor met daarop 16 megapixels. Samsung geeft je veel mogelijkheden om de camera handmatig in te stellen en ook is er ondersteuning voor foto’s in RAW-formaat en optische stabilisatie. De Camera-app staat snel paraat en het schieten van foto’s verloopt ook vliegensvlug, veel sneller dan bij bijvoorbeeld de iPhone 6.


De foto’s die de Galaxy S6 Edge+ produceert zijn over het algemeen dik in orde. Dankzij de 16 miljoen pixels zijn de foto’s mooi scherp. Wel valt op dat er op de foto’s al vrij snel ruis te ontdekken is als de verlichting niet optimaal is. Dat is vooral zichtbaar bij de foto van de kantoorruimte, welke verlicht wordt met TL-buizen. Dit soort problemen komen vooral voor bij sensoren waarbij de grootte van de pixels niet goed in balans is. De afzonderlijke pixels krijgen dan moeite met het opvangen van licht, waardoor je afwijkingen krijgt.

We nemen echter ook altijd een aantal foto’s waarbij de verlichting aangepast wordt. Op de onderstaande foto’s is van links naar rechts gebruikgemaakt van externe verlichting, geen verlichting en als laatste zie je een foto waarbij de flitser is ingeschakeld.


De eerste foto is prima in orde, mooi scherp en de kleuren zijn goed vastgelegd. De foto in het donker is redelijk goed, wel is hier duidelijk ruis te zien. De foto met de flitser is wel scherp, maar wat overbelicht waardoor een deel van de kleuren ook wegvalt.

Er zijn dus wel wat kritiekpuntjes, maar over het algemeen ben ik dik tevreden over de gemaakte beelden.