2min

Prestaties (systeem)

Op papier zou de Galaxy S6 Edge+ minstens hetzelfde moeten presteren als de Galaxy S6 Edge, of zelfs beter gezien het grotere werkgeheugen. De twee toestellen hebben verder immers zo goed als dezelfde onderdelen aan boord.

Toch is het verschil in AnTuTu 5 duidelijk zichtbaar; de Galaxy S6 Edge behaalde een aanzienlijk hogere score, het verschil bedraagt meer dan 10 procent. We draaien de tests altijd meermaals om discrepanties de kop om te draaien, maar de Galaxy S6 Edge+ komt niet hoger uit dan dit. Waar het probleem in zit is onduidelijk, aangezien er geen duidelijke aanleiding voor is aan te wijzen.

Benchmark: AnTuTu Benchmark 5 – Total


In PCMark herstelt de Galaxy S6 Edge+ zich en eindigt de smartphone juist aanzienlijk hoger dan zijn voorganger. Als hiervoor al een reden aan te wijzen is, dan moet dat het werkgeheugen zijn.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work performance


De Galaxy S6 Edge+ presteert in de systeembenchmarks wat wisselvallig als het vergeleken wordt met de reguliere Galaxy S6 Edge. Wel staat het als een paal boven water dat de scores alsnog érg goed zijn als we kijken naar wat andere toestellen zoals de HTC One M9, LG G4 en de Xperia Z3+ klaarspelen.