Uiterlijk & bouwkwaliteit

Uiterlijk


De behuizing van de HP Envy 15 bestaat voor een aanzienlijk deel uit aluminium, maar lang niet alle zilverkleurige delen zijn ook van metaal. Zo wekt de onderkant van de body wel de indruk van metaal, maar betreft het toch gewoon zilverkleurig plastic.


Op de buitenkant van het deksel is het HP-logo in spiegelend metaal terug te vinden. Bovenaan zit een horizontale langwerpige inkeping, het is onduidelijk of dit een functionele of cosmetische toevoeging is geweest. Als de laptop wordt geopend komt natuurlijk het beeldscherm tevoorschijn. HP heeft weinig moeite gedaan om de randen aan de zijdes van het scherm tot een minimum te beperken, ze hebben een breedte van bijna twee centimeter.

HP heeft wel kans gezien om het toetsenbord uit te rusten met een extra numeriek gedeelte. Persoonlijk doe ik er weinig mee, maar het is een fijne toevoeging voor mensen die regelmatig cijfers moeten invoeren. Boven het toetsenbord zijn over de hele breedte circulaire inkepingen gemaakt, met daaronder dus de speakers van Bang & Olufsen.


Onder het toetsenbord zit een gigantische touchpad met afmetingen van 12 bij 6,5 centimeter. Hoewel dat duidelijk breder is dan bij een MacBook Pro van 15 inch, is het qua oppervlak toch ongeveer hetzelfde. Hoe dan ook, het is een indrukwekkend formaat. Rechts onder het toetsenbord heeft HP een vingerafdrukscanner verwerkt.

Op de zijdes van de Envy 15 zijn aardig wat aansluitingen verwerkt. In totaal zijn er vier USB 3.0-poorten geïntegreerd, alsook HDMI- en LAN-poorten, een aansluiting voor een headset, een SD-kaartlezer en een Kensington-slot. Vrij opmerkelijk is ook de toevoeging van een DVD-brander. Persoonlijk had ik perfect zonder gekund en dan was de laptop bovendien een stuk dunner geweest.Bouwkwaliteit


De behuizing van de Envy 15 bestaat deels uit metaal. Dat zorgt voor extra stevigheid, maar ook extra gewicht. Ondanks dat het omhulsel van het scherm van metaal is, kan je de behuizing daar toch zeer makkelijk buigen. Het gedeelte rondom het toetsenbord is wel wat steviger, voer je hier druk op uit dan gebeurt er niet bijster veel al kan ik ook niet zeggen dat hier absoluut geen speling in zit. De scharnieren voor het scherm voelen stevig en stroef aan.

Met een gewicht van bijna 2,4 kilo is de HP Envy 15 natuurlijk geen lichtgewicht, enkele honderden grammen minder was zeker niet erg geweest. Met het weglaten van de DVD-drive had HP al een deel of zelfs de volledige wens kunnen inwilligen.