2min

Tags in dit artikel

,

Conclusie

De Envy 15 heeft een adviesprijs van 1500 euro en voor dat geld biedt HP ook mooie hardware. Je krijgt bijvoorbeeld een processor en videokaart uit de nieuwste reeksen van Intel en Nvidia en maar liefst 12GB aan werkgeheugen. Het scherm heeft een resolutie van 3200 bij 1800 pixels en is voorzien van een anti-reflectieve laag. Ook de aanwezigheid van een SSD en magnetische schijf met respectievelijk 256GB en 1TB mogen niet vergeten worden.

Maar wat er op papier zo mooi uitziet, pakt in de praktijk nog niet direct onverdeeld positief uit. In de benchmarks weet de Envy 15 niet echt te overtuigen en ook is de prestatie in de accutest niet om van de daken te schreeuwen. Gelukkig draait Windows gewoon soepel en weet de Envy 15 wel goed te presteren in combinatie met games.

Waar HP het in mijn opinie echter voornamelijk laat liggen is de gebruikservaring. Multitouch-invoer op het touchpad werkt vaak niet naar behoren en er zit een vervelende speling in het invoerapparaat. De anti-reflectieve laag van het scherm zorgt voor een slechte kijkhoek, een matige helderheid en het beeld wordt er ook enigszins korrelig van. De speakers van Bang & Olufsen zijn totaal krachteloos en zullen in een enigszins luidruchtige omgeving snel uitdraaien op een teleurstelling. Waarom HP nog een DVD-brander toevoegt ontgaat me volledig.

Voor 1500 euro krijg je dus wel goede hardware, maar de gebruikservaring is verre van perfect. De Envy 15 is qua hardware zonder enige twijfel een capabel systeem, maar je moet ook best wat nadelen voor lief nemen ondanks het hoge prijskaartje.
6.7
  • Goede grafische prestaties;
  • Snelle én ruime opslag door combinatie van SSD en HDD;
  • Hoge schermresolutie en fijne anti-reflectieve laag..
  • ..maar slechte kijkhoek, helderheid en enigszins korrelig beeld;
  • Touchpad werkt ondanks groot oppervlak niet prettig;
  • DVD-brander is enkel overbodige ballast;
  • Bang & Olufsen-speakers zijn krachteloos.