2min

Tags in dit artikel

, , ,

Uiterlijk

Qua ontwerp is de Moto X Play duidelijk een toestel van Motorola, maar de overeenkomst met de reguliere Moto X-toestellen is opmerkelijk genoeg helemaal niet zo groot. Ik vind het uiterlijk van de zijdes en achterkant zelfs een beetje ouderwets overkomen.

Op de voorzijde vinden we zowel boven als onder het scherm een speaker. De bovenste speaker is bedoeld voor telefoongesprekken, de onderste voor de uitvoer van media. Er is dus geen stereospeaker. De speaker aan de bovenzijde wordt geflankeerd door enerzijds twee sensoren en anderzijds de selfie-camera. De randen naast het scherm zijn niet al te dik, zeker omdat het toestel zo’n groot scherm heeft is dat een goede zaak. De randen boven en onder het scherm mochten nog wel een stukje dunner maar zijn minder belangrijk.



De achterkant van de Moto X Play bevat centraal bovenaan de primaire camera, met iets daaronder een dubbele flitser. De dubbele flitser is op zich niks nieuws, maar de laatste tijd zien we ‘m op steeds meer toestellen terugkomen. Doordat de twee flitsers verschillende kleuren licht uitstralen wordt het mogelijk om aan de hand van het omgevingslicht een natuurlijker licht te genereren. Meer onderaan de achterzijde vinden we ook een tweede microfoon.



Bovenop heeft de Moto X Play een aansluiting voor headsets zitten. Middels een meegeleverd pinnetje kan je bovendien een lade uitnemen, om een nano-simkaart en een microSD-kaartje in het toestel te plaatsen. Aan de onderkant vinden we netjes in het midden een USB-poort. Op de linkerzijde zitten knoppen noch poorten, de rechterzijde bevat de aan/uitknop en een volumeregelaar.


Ondanks dat de sim- en microSD-kaart van de Moto X via een lade geplaatst moeten worden, kan de Moto X Play toch geopend worden. De accu is echter niet uitneembaar en er zijn ook geen andere poorten te vinden. Dat de achterkant los kan is puur om deze te verwisselen met een cover in een andere kleur.