2min

Tags in dit artikel

, ,

Accuduur

De Precision 5510 wordt standaard geleverd met een accu met drie cellen en een vermogen van 56 kilowattuur. Je kan desgewenst ook gaan voor een accu met de dubbele hoeveelheid cellen, het vermogen stijgt dan naar 81 kilowattuur. Deze optie is echter alleen beschikbaar wanneer je een SSD met een M2-aansluiting kiest.

In de eerste test laten we de laptops urenlang een Full HD-video van YouTube streamen. Zaken als schermverlichting worden dan zoveel mogelijk op hetzelfde niveau ingesteld om de vergelijking zo eerlijk mogelijk te houden.

De Precision 5510 weet in deze test niet goed te presteren en heeft per uur meer dan een vijfde van de accu nodig. Na zo’n vierenhalf uur is het dus ook wel klaar in deze test. Ik vermoed dat de matige prestatie te verklaren is aan de hand van de hoge schermresolutie.


Ook in de accutest van PCMark 8 weet de Precision 5510 geen potten te breken. De laptop weet het hier een dikke twee uur uit te houden, maar er zijn ook systemen die richting de vier uur gaan.


Wat betreft accuduur is de Precision 5510 geen bijzonder apparaat, of in ieder geval niet in positieve zin. Als je van plan bent om zonder stopcontact in de buurt aan de slag te gaan met zware taken, kan je er maar beter voor zorgen dat je die 6-cels accu aan boord hebt.