2min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

De Dell Precision 5510 is in veel opzichten een mooi apparaat. Zoals bij zakelijke laptops vaker is, krijgt de klant veel opties om de hardware naar eigen inzicht aan te passen. Je hebt bijvoorbeeld opties voor het scherm, de accu, het werkgeheugen, de processor en de harde schijf. De videokaart in de Precision 5510 is wel altijd dezelfde en voor een mobiele kaart is deze aardig capabel.

Omdat er zo’n grote variatie aan hardware mogelijk is, is het moeilijk om wat zinnigs over de prestaties van deze laptop te zeggen. De editie die wij ontvingen is in veel opzichten erg goed, maar dit is ook een van de duurste uitvoeringen. Dell biedt je ook de mogelijkheid om een Ultra HD-scherm te laten monteren. Qua detail ga je er niet ontzettend veel op vooruit, maar door deze upgrade wordt het scherm wel ook aanraakgevoelig, wat ik een aanzienlijke vooruitgang vind.

De Precision 5510 kent uiteindelijk wel een aantal nadelen. Ik noem bijvoorbeeld de touchpad, de camera en de afwerking. De touchpad interpreteert scoll-bewegingen regelmatig als zoombewegingen, de camera zit op een ongelukkige locatie en aan de voorkant van de Precision 5510 zit een scherpe metalen rand waar je je aan zou kunnen verwonden. Afgezien van de scherpe rand is er wat betreft afwerking en bouwkwaliteit ook niks op de Precision 5510 aan te merken.

De speakers in de Precision 5510 hadden ook beter gekund, het geluid is niet helder. Daar staat wel tegenover dat de laptop lage tonen wel goed weet voort te brengen. De accuduur laat ook aantoonbaar te wensen over, natuurlijk grotendeels vanwege de krachtige hardware.

Bij elkaar vind ik dat de Precision best wat nadelen kent, maar in weinig gevallen is dat in mijn optiek ook echt een breekpunt. De laptop is niet perfect, maar kent wel veel sterke punten.
8.0
  • Grote variatie in mogelijke onderdelen;
  • Dunne randen rondom scherm, compacte behuizing;
  • Gezien de hardware competitief geprijsd;
  • Goede prestaties;
  • Stevige behuizing van aluminium en koolstofvezel..
  • ..die helaas niet helemaal mooi is afgewerkt;
  • Touchpad niet altijd accuraat met multitouch;
  • Geluid is niet helder;