2min

Accuduur

De Yoga 900 is door Lenovo uitgerust met een accu met vier cellen. Het Chinese merk belooft de gebruiker een accuduur tot 10 uur, wat gebaseerd zou zijn op werkelijke gebruiksgegevens. Maar natuurlijk hebben wij zo onze eigen tests, waarmee we mooie onderlinge vergelijkingen met andere systemen kunnen maken.

In de eerste test laten we laptops urenlang een Full HD-video streamen vanaf YouTube. Hierbij wordt de schermverlichting altijd op een bepaald niveau ingesteld, zodat de vergelijking met andere laptops zo eerlijk mogelijk blijft. Na afloop van de test berekenen we het verbruik per uur uit.

In deze test ligt het verbruik van de Yoga 900 een fractie hoger dan tien procent per uur. Daarmee wordt de bewering van een accuduur tot tien uur echter wel waargemaakt: een indrukwekkende prestatie!


We onderwerpen de laptops tevens aan de Home-accutest van PCMark 8. Deze test is aanzienlijk zwaarder, omdat er verscheidene intensieve taken uitgevoerd worden. De Yoga 900 weet ook hier een mooie score neer te zetten, de laptop houdt het bijna zes uur vol in deze test.


De Yoga 900 is wat accuduur betreft dus echt een absolute topper. Het mag duidelijk zijn dat deze prestatie mede te danken is aan de zesde generatie Core-processoren van Intel, maar ook Lenovo moet zijn huiswerk goed gedaan hebben: de HP Envy 13, voorzien van dezelfde processor, kon op het gebied van accuduur geen potten breken.