3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Accuduur

De LG G4 was wat accuduur wat teleurstellend. De smartphone presteerde redelijk matig in onze accutests, ongetwijfeld door het veeleisende scherm. Desondanks heeft LG ervoor gekozen om de accucapaciteit van de G5 een fractie omlaag te schroeven, namelijk van 3000 naar 2800 mAh. Wel is het zo dat het scherm van de G5 een stukje kleiner is en de Snapdragon 820-chipset zou ook wel eens een stukje zuiniger kunnen zijn.

In de eerste accutest moeten smartphones urenlang een Full HD-video van YouTube streamen via WiFi. Hierbij wordt de schermverlichting op een bepaald niveau ingesteld, zodat de onderlinge testresultaten netjes met elkaar vergeleken kunnen worden. Uiteindelijk berekenen we hoeveel accucapaciteit per uur verbruikt wordt gedurende deze test.

De LG G5 heeft een verbruik van dik 10 procent. Dat is bij lange na niet zo goed als bij de Samsung Galaxy S7, maar wel aanzienlijk beter dan de krappe 15 procent die de G4 verbruikte. Er zijn maar weinig high-end smartphones die onder de 10 procent duiken, dit is dus nog niet zo’n slechte prestatie.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


In PCMark moeten toestellen verschillende taken uitvoeren, totdat het accupercentage onder een bepaald niveau uitkomt. De LG G5 houdt deze test precies 50 minuten langer uit dan de G4, dus ook in deze test doet het nieuwe toestel het aanzienlijk beter. De prestatie van de G5 is vergeleken met de Galaxy S7 echter opnieuw niet bijzonder.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work accuduur


De accuduur van de LG G5 is in vergelijking met de G4 aanzienlijk verbeterd. Dat het nog een stuk beter kan laat Samsung bijvoorbeeld zien met de Galaxy S7. De LG G5 heeft wat betreft opladen wel een aanzienlijk voordeel omdat er Quick Charge 3.0 wordt ondersteund. Volgens Qualcomm kunnen toestellen met Quick Charge 3.0 bijna 30 procent sneller opgeladen worden. Een toestel met een accucapaciteit van 2750 mAh laadt in 35 minuten van 0 naar 80 procent.

Dat hebben we natuurlijk even getest door de G5 aan de lader te leggen. In een tijdsbestek van 35 minuten nam de acculading met 40 procent toe. Dat is bij lange na niet de 80 procent die Qualcomm communiceert, maar die bewuste test is ongetwijfeld afgenomen wanneer het toestel uitgeschakeld was, om het resultaat maar zo positief als mogelijk te maken.