2min

Tags in dit artikel

, ,

Uiterlijk & bouwkwaliteit

Uiterlijk


Het uiterlijk van de Galaxy A3 en Galaxy A5 verschilt onderling nauwelijks van elkaar, het formaat van de toestellen natuurlijk even buiten beschouwing gelaten.


De nieuwe Galaxy A3 en Galaxy A5 doen mij qua ontwerpdetails denken aan toestellen uit de Xperia Z-reeks, zoals de Xperia Z2. Dit komt bijvoorbeeld door de bolle metalen zijdes, welke gedeeltelijk afgeplat zijn. Er is ook parallel te trekken met de nieuwere iPhones, waarbij de zijdes van het front-paneel afgebold zijn en daardoor min of meer overlopen in de zijdes.

Ondanks deze gelijkenissen vind ik het ontwerp van de Galaxy A3 en Galaxy A5 aardig mooi. Het ontwerp is ingetogen maar wel stijlvol. Wel vind ik het jammer dat de camera een fractie uit de behuizing steekt. Wel is het zo dat de lens ten opzichte van diens omlijsting weer iets verzonken is, waardoor de kans op beschadigingen alsnog wel mee zal vallen. Een ander nadeel van de uitstekende camera is dat de toestellen bij gebruik niet stabiel op een vlakke ondergrond liggen, ze kantelen een beetje als je op het scherm drukt.


Bouwkwaliteit


De bouwkwaliteit van de Galaxy A3 en Galaxy A5 lijkt goed in orde. Dankzij het metalen frame voelen de toestellen erg stevig aan: ze geven geen millimeter toe als je het toestel probeert te buigen. Ook als je hard op het scherm drukt, ontstaan er geen vlekken op de display. De laag Gorilla Glass 4 biedt dus ruim voldoende weerstand.

Tevens zijn de knoppen goed in de behuizing verwerkt, ze zitten stevig op hun plaats en vertonen geen noemenswaardige speling.