2min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (games)

Het laatste onderdeel van deze recensie betreft de grafische prestaties van de 2016-versies van de Galaxy A3 en Galaxy A5. De eerste benchmark is GFXBench 3, waarbij de toestellen een onscreen-test moeten uitvoeren. Bij een onscreen-test gebruikt GFXBench de reguliere schermresolutie van de toestellen, er kan ook voor een offscreen-test gekozen worden waarbij altijd een Full HD-resolutie wordt gebruikt. De onscreen-test geeft het best weer hoe de grafische prestaties van het toestel zijn, terwijl de offscreen-test goed te gebruiken is voor een vergelijking tussen de chipsets in verschillende toestellen. De gebruikte resolutie heeft namelijk veel invloed op de prestaties: als twee toestellen dezelfde grafische kern hebben maar wel een verschillende schermresolutie hanteren zal het toestel met de laagste resolutie ongetwijfeld het beste presteren in de onscreen-test, terwijl de prestatie in de offscreen-test identiek zou moeten zijn.

Terug naar de prestaties van de nieuwe Galaxy A3 en Galaxy A5: die zijn relatief goed. Aan de hand van de uitleg in bovenstaande alinea zal je begrijpen dat de Galaxy A3 in deze test beter uit de verf komt dan zijn grotere broer. De toestellen hebben dezelfde grafische chip, maar de Galaxy A3 heeft een lagere resolutie en hoeft daarom minder moeite te doen om één beeld te genereren.

Benchmark: GFXBench 3.0 Manhattan (C24Z16 onscreen)


In 3DMark wordt wél een vaste resolutie gebruikt en dan zien we dat de Galaxy A5 het beter doet dan de Galaxy A3. Dit verschil is dan toe te schrijven aan randzaken zoals het grotere werkgeheugen en het hogere aantal rekenkernen. Vergelijken we de prestaties met andere toestellen, dan is het beeld echter wel teleurstellend. De nieuwe Galaxy A3 en Galaxy A5 weten beter te presteren dan hun voorgangers, maar kunnen hier absoluut niet mee met de concurrentie.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited


In grafisch opzicht twijfel ik aan de 2016-versies van de Galaxy A3 en Galaxy A5. Dankzij de lage schermresolutie van de Galaxy A3 weet dit toestel in GFXBench nog wel een aardige prestatie te behalen, de Galaxy A5 heeft het dankzij de Full HD-resolutie duidelijk moeilijker.