1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

OCZ ATV Turbo 4 GB

Het is al bijna net zo gemeengoed als een mobiele telefoon en bijna elke student heeft er tegenwoordig een nodig, een USB-stick. Ze zijn verkrijgbaar van goedkoop tot duur, van weinig tot veel opslagcapaciteit, van zeer klein tot redelijk groot en van langzaam tot zeer snel. De door Techzine aan de tand gevoelde OCZ ATV Turbo 4 GB is er een uit de laatste categoriën.


In een tijdperk waarin alles alsmaar kleiner en lichter wordt, gooit OCZ het met de ATV Turbo duidelijk over een andere boeg. Geen klein USB-stickje, maar een vuilafstotend, waterdicht en schokbestendige USB-stick die ook nog eens bloedsnel is. Hiervoor zorgt het fel gele rubberen omhulsel dat is afgewerkt met zwarte strepen. Aan de ene kant straalt het een industrieel uiterlijk uit, al is de vergelijking met een tijger ook snel gemaakt. Hoe het ook omschreven wordt, een ding is zeker: de OCZ ATV Turbo ziet er ruig en robuust uit.

Met een opslagcapaciteit van 4 GB is het niet OCZ’s grootste, maar nog steeds ruim genoeg voor bovengemiddeld gebruik. Naast robuust is deze stick ook nog eens bloedsnel, dat claimt OCZ althans met leessnelheden van 33-35 MB/s en schrijfsnelheden van 26-30 MB/s. Of dat waar is? We zullen het zien.