1 min

Tags in dit artikel

Overclocken en stroomverbruik

Om het stroomverbruik te meten heb ik gebruik gemaakt van een wattagemeter. Deze meter kan tussen het stopcontact en de voeding gezet worden en meet vervolgens het verbruik.


De G80 core van Nvidia[/sub]

Het verbruik idle schommelt tussen de 170~180 watt. Bij load schiet dit omhoog naar een totaal van 330 watt. Kijkend naar de temperaturen mogen we niet klagen. De kaart doet wat hij moet doen en presteerd op standaard snelheden naar behoren en produceert geen extreme hoeveelheden warmte die de rest van het systeem verhinderen.

[th colspan=3][sup]Idle: 30min bureaublad Stressed: 3Dmark06[/sup][/th]
Temperaturen Foxconn 8800GTX:
Idle 51
Stressed 73

Overclocken en geluidsproductie


Op het gebied van overclocken presteert de kaart niet erg verschillend ten opzichte van haar concurrenten. Doordat Foxconn ervoor heeft gekozen alleen de sticker op de standaardkoeler te veranderen heeft de kaart geen extra koeling waardoor de eventuele overclockprestaties worden bevorderd.

Op papier wordt de kaart geclockt op een 575MHz voor de GPU en 900MHz voor het geheugen. Na wat overclock pogingen komen de stabiele clocks uit rond de 625MHz voor de GPU en 950MHz voor het geheugen. En om de conclusie direct maar even te trekken, het is geen overclockkaart!

Last but not least, op de standaard koelinstellingen (hoe warmer hoe harder het geluid) is de kaart vrij rustig en zal hij geen irritante achtergrondruis veroorzaken.