2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Router in de praktijk

Een test me de router toonde aan dat het kwalitatief een hoogstaand apparaat is. De WAN-LAN snelheid zat rond de 240Mbit/s wanneer er bestanden verstuurd werden. Binnen het netwerk was deze snelheid ongekend hoog namelijk om en rond 900Mbit/s.

Door gebruik te maken van de Sitecom WL-128 300N stick en mijn laptopje te verplaatsen op 10M afstand (in huis, open deuren) kan een snelheid gehaald worden van 100Mbit/s. Verdubbeld men de afstand naar 20M dan zakt de snelheid algauw terug naar 70Mbit/s.

Een van de dingen die meteen opviel tijdens het testen van de router is de snelle(re) laadtijden. In vergelijking met de WRT54GL waren sommige sites (zoals TZ) vrijwel meteen geladen (2 sec) dat is een verbetering van minimaal 3~5 sec. Overal waar ik heen surfte werden sites met ongekende snelheid geladen.


Sitecom’s gaming router

Relativeren


Om alles een beetje te relativeren moeten we er rekening meehouden dat ik geen andere N-router getest heb op het gebied van laadtijden. De Sitecom heeft een gigabit verbinding voor zowel de WAN poort als de LAN poorten. Wellicht dat dit de laadtijden positief bevorderd.

Hieronder vind je een resultaat van Ubicom’s eigen benchmark test waarmee je de "playability" kunt testen. Hiermee behaalde ik met een Ziggo €29,95 p.m. een (naar mijn mening) goede score van 4.1 onbelast en 3.9 belast. De snelheid is hiermee hoog genoeg om mee te kunnen gamen zonder lag.


Bron: Ubicom