2min

Tags in dit artikel

,

Mogelijkheden

Zoals je in het eerste screenshot onderaan deze pagina kunt zien, kun je via je browser voor een aantal verschillende mogelijkheden kiezen. Hier volgen ze op een rijtje

Netwerk configuration


Hier stel je de algemene instellingen voor je netwerk in. Moet je inloggen voor je internetverbinding, welke IP-adressen mogen er gebruikt worden? Ook configureer je hier de instellingen voor het draadloze netwerk. Type beveiliging en de beveiligingscode zelf bijvoorbeeld.

Security


Dit tabje is een stuk uitgebreider. Poorten kunnen hier opengezet worden en dagen waarop de verbinding niet gebruikt mag worden kunnen worden ingegeven. Er is een site-block filter en er kan op MAC-address gefilterd worden. Ook kun je hier de maximale bandbreedte voor een bepaalde verbinding opgeven, waardoor je in het netwerk gelijkmatige doorvoersnelheden kunt realiseren.

VPS en Users


VPS heb ik al uitgelegd en in het tabje Users kun je simpelweg kiezen welke gebruiker welke instellingen kan wijzigen in de router. Zo wordt het mogelijk dat bijvoorbeeld de tweede netwerkbeheerder wel wijzigingen in het netwerk kan doorvoeren, maar niet het wachtwoord van de router kan wijzigen.

Administration


Soms is het handig als je de router via het internet kunt bekijken en aanpassen. Deze mogelijkheid configureer je in het tabje Administration. Hier kun je ook het SNMP (Simple Network Management Protocol) aanpassen. Met het SNMP protocol kun je op een simpele manier de status van bijvoorbeeld een disk van een server opgevraagd worden of bekijken hoeveel verkeer er over een netwerk gaat. Instellingen van de router kun je hier back-uppen/restoren en een firmware upgrade gaat ook via dit tabje.

Monitoring


De naam zegt het al, via dit tabje kun je alle instellingen van de router bekijken en de huidige netwerkactiviteit in de gaten houden. Hoeveel gebruikers zijn er online en hoeveel bandbreedte wordt er gebruikt? Hier is het te zien. Ook eventuele firewall-/e-mail-instellingen en VPN-logs zijn hier te vinden en te bekijken.

Websupport


Dit is eigenlijk de "Help" van gewone programma’s. Hier vind je links naar sites die informatie kunnen bieden over het gebruik van de Netgear router. Het tabje "Logout" ga ik niet eens beschrijven.

Screenshots instellingen:

Table of contents