2min

Tags in dit artikel

Features

Wireless Scheduler


De ZyXEL beschikt uiteraard over de mogelijkheid om het draadloze netwerk naar eigen hand te zetten. Hier is echter de functie aan toegevoegd om het draadloze netwerk op bepaalde tijdstippen automatisch uit te schakelen, om zo energie te besparen. Om deze functie te gebruiken moet de router wel op Advanced instellingen staan, welke verstopt zit bij het tabje Maintainance -> Config Mode.

Wi-Fi Protected Setup


Ook is er gedacht aan WPS-ondersteuning. Deze functie is in staat om een draadloos apparaat (dat ook over WPS beschikt) met de router te verbinden zonder dat er een WEP/WPA-sleutel ingevuld dient te worden. Deze functie kan zowel via de router met een knopje geactiveerd worden, als via de browser wanneer de router verstopt is.

Beveiliging


De ZyXEL kan tot twee VPN-netwerken ondersteunen. Hoewel dit wellicht beperkt klinkt, zal dit voor de gemiddelde consument waarschijnlijk al overkill zijn. De ingebouwde firewall is redelijk rechttoe rechtaan. Rest nog een contentfilter, waarmee je kunt instellen welke onderdelen/woorden gefilterd moeten worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld sites die gebruik maken van Java of sites die expliciet taalgebruik hanteren.

De ZyXEL is ook in staat om bepaalde programma’s een hogere prioriteit te geven, waardoor deze meer bandbreedte tot hun beschikking hebben. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld wilt dat de beeld- en geluidkwaliteit in Skype niet vermindert wanneer een ander familielid op de Xbox aan het gamen is, om maar een voorbeeld te noemen.




Table of contents