1 min

Tags in dit artikel

Snelheden

Set-up


Net als bij de eerder gereviewde routers heb ik ook bij deze de snelheid getest, want daar gaat het uiteindelijk allemaal om natuurlijk. Als kabels zijn twee cat6-kabels van 1,5 meter gebruikt en de draadloze metingen zijn gedaan met een Macbook en een Linksys WUSB600N-EU.

Om de snelheid te kunnen meten, heb ik gebruik gemaakt van het programma IPerf. Dit is een tekst-based programma dat de doorvoersnelheid meet, zonder dat de harddisk hierin de vertragende factor kan worden. Een computer fungeert als server, terwijl de ander bestanden verstuurd. Elke test is tien keer uitgevoerd en hier is het gemiddelde van genomen.


Bedraad


Het gemiddelde kwam op een nette snelheid van 918Mbit/sec. Dit is hetzelfde 114,7MB/sec, wat geen verkeerde snelheid is. Let er wel op dat deze test met een andere kabel is gedaan dan de meegeleverde, omdat ik de snelheid van de router wil testen en niet die van de kabel.

Draadloos


Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk de draadloze netwerksnelheid. Uiteraard ligt deze snelheid een stuk lager, maar dat wordt weer opgeheven door de mogelijkheid om te gaan en staan waar je wilt. Enfin, het resultaat. De gemiddelde snelheid kwam op 24,8Mbit/sec, wat hetzelfde is als 3MB per seconde. Zelfs voor een draadloze verbinding is dat redelijk laag.

Table of contents