3min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Mogelijkheden

Belangrijk om te weten voordat je een router aanschaft is natuurlijk wat de mogelijkheden zijn. Belkin heeft er dan ook werk van gemaakt om zo veel mogelijk functies en instelmogelijkheden aan de router toe te voegen. Deze variëren van de mogelijkheid om een virtuele server op te zetten tot een speciale Wi-Fi-beveiliging voor in hotels.

LAN-setup


Dit lijkt me vanzelfsprekend. Hier stel je in hoe je de router de ip-adressen wilt laten verdelen. Hier zit ook de functie om te kijken welke apparaten er allemaal met de router in verbinding staan.

Internet WAN


Deze functie biedt de mogelijkheid om de manier waarop je met je ISP (Internet Service Provider) verbonden bent. Wanneer nodig kun je hier ook je MAC-adres van je router klonen, omdat sommige ISP’s niet zomaar een nieuwe router toestaan.

Draadloze communicatie


Zoals de naam wellicht doet vermoeden zijn hier de instellingen voor het draadloze netwerk te vinden. Denk aan het SSID, welk signaal gebuikt moet worden en of het beveiligd moet zijn. Heb je mensen in je netwerk waarvan je ze wel met het internet wilt laten verbinden, maar niet in je lokale netwerk wilt hebben? Dan vind je hier de optie gasttoegang. Hier zit de optie om van tevoren een wachtwoord in te moeten vullen voordat gebruikers verbinding hebben, maar een tweede (beveiligd) draadloos netwerk behoort ook tot de mogelijkheid.


Firewall


Waarschijnlijk ook een bekende functie. Mooie toevoeging aan deze functie is dat je de WAN ping mogelijkheid kunt uitschakelen, waardoor de zogenaamde Ping-of-Death aanval geen kans van slagen heeft.

Hulpprogramma’s


Hier beheer je de algemene instellingen van de router zelf. Hier zit de optie om te herstarten, te resetten of de configuratie op te slaan. De mogelijkheid om de systeemtijd van de router in te stellen zit hier ook, de tijd daadwerkelijk juist krijgen is me echter niet gelukt. Lijkt me toch belangrijk als je bijvoorbeeld de ECO-modus wilt gebruiken, die hier ook te vinden is. Hiermee kun je op bepaalde tijdstippen het draadloze signaal laten uitschakelen om zo stroom te besparen en netwerkmisbruik te voorkomen.

Screenshots instellingen:

Zoals in de screenshots te zien is, zijn niet alle teksten (die van WPS bijvoorbeeld) naar het Nederlands vertaald. Erg jammer, want persoonlijk vind ik het vervelend om continu van het Nederlands naar Engels te moeten schakelen om iets te lezen.

USB


Ook heeft de router een USB-poort aan de achterzijde waar je een USB-stick, of schijf aan kunt hangen waardoor je netwerk-opslag tot je beschikking hebt. Op 1 stick van Imation na werden alle overige apparaten ondersteund en konden ze gebruikt worden. Het apparaat kan overweg met FAT, FAT32 en NTFS.