1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Snelheden

Net zo belangrijk als de instellingen van de router, is natuurlijk de snelheid waarmee bestanden heen en weer gestuurd kunnen worden. Van Belkin had ik redelijk snelheden verwacht en ik werd niet teleurgesteld. Om de test via de kabel te meten, heb ik gebruik gemaakt van twee cat6-kabels van anderhalve meter.

Voor deze tests is gebruik gemaakt van het programma IPerf. Dit is een tekst-based programma dat de doorvoersnelheid meet, zonder dat de harddisk hierin de vertragende factor kan worden. Een computer fungeert als server, terwijl de ander bestanden verstuurt. Elke test is tien keer uitgevoerd en hier is het gemiddelde van genomen.

Na testen met de kabels, kwam de gemiddelde snelheid op 947Mbps. Dit is een erg nette score.


Draadloos


Om de draadloze snelheid te kunnen meten, heb ik ten eerste mijn Macbook gebruikt. De tweede computer is een desktop met Windows Vista, die gebruik maakte van de Belkin N+ USB-adapter, welke ik op de volgende pagina kort zal toelichten.

Ook hier werd ik niet teleurgesteld door de router. Na tien keer een meting te hebben gedaan, waarbij de snelheid erg stabiel was, kwam ik op een snelheid van 79,6Mbps. Wederom geen verkeerde snelheid. Niet de snelste router die in reviews op Techzine voorbij gekomen is, maar vanwege de stabiliteit van de snelheid zeker een van de betere.