2min

Tags in dit artikel

, ,

De looks

Buitenkant


Het apparaat maakt een robuuste eerste indruk en is zwaar en stevig. En dat is ook wel logisch als je bedenkt dat alleen de voorkant van plastic is. Zelfs het plastic klepje om de harde schijven te kunnen vervangen komt solide over.


De gehele buitenkant is mat zwart geverfd, behalve het plastic, maar ook dat is mat zwart van kleur. Aan de voorkant valt het gaas het eerste op, met daarin een klein Netgear-logo. Daarna is het het lcd-schermpje dat schreeuwt om aandacht. In normale stand is hier het IP-adres te vinden, de gebruikte/totale schijfruimte en hoeveel schijven er aangesloten zijn.


Verder zijn er twee knoppen te vinden aan de linkerkant. De eerste is om de NAS aan- en uit te schakelen, terwijl je met de tweede knop de USB-back up kunt starten. Als deze geactiveerd is wordt dit aangeduid door middel van een kleine groene LED.


De achterkant is de enige kant die niet gekleurd is, maar gewoon grijs is gebleven. Behalve het saaie grijs is er echter nog wel het een en ander te vinden. Aan de bovenkant is het de fan die opvalt, want meer zit er niet. Rechts onderin de hoek zijn twee USB-poorten geplaatst. Direct daaronder zijn twee ethernetpoorten te vinden, waardoor de NAS deel uit kan maken van twee individuele netwerken. Weer daaronder zit een aan- en uitschakelaar.


Om alle apparatuur kwijt te kunnen heeft de NAS ongeveer de grootte van een media center. De exacte afmetingen zijn: 25,4 cm x 17 cm x 28,4 cm. Ik vind het meevallen, maar dat betekent niet dat het gewicht ook laag uitvalt. Dat ligt namelijk op 7,5 kilogram en dat kan dus nog oplopen wanneer er nog drie harde schijven bijkomen.