2min

Tags in dit artikel

, , ,

…enthousiast worden

Een stopcontact vinden


Wat het eerste opvalt bij het zoeken van een stopcontact, is dat de adapters nogal veel ruimte nodig hebben. De adapters zijn 7 centimeter breed, terwijl een stopcontact maar 3,8 centimeter breed is. Dit betekent dus dat je stopcontacten minimaal 1,5cm uit elkaar moeten zitten om ervoor te zorgen dat de adapter geen twee aansluitingen in beslag gaat nemen. Een eerste minpuntje.


In het korte naslagwerk dat wordt meegeleverd, wordt ook vermeld dat het niet verstandig is om de adapters via een stekkerdoos aan te sluiten, maar ik was genoodzaakt dit wel te doen. Reden om dit niet te doen zouden afname van de snelheid, of het helemaal niet werken van het netwerk zijn.

Eenmaal aangesloten


Toen alles aangesloten was (wat maar een minuut kost) en ik mijn internetbrowser selecteerde, had ik in één keer internet. Ik was dan ook zeer verrast. En het was nog snel ook. Maar natuurlijk is de snelheid ook belangrijk. Zoals inmiddels wellicht bekend heb ik ook hier het programma IPerf gebruikt. Dit doe ik omdat dan puur en alleen de netwerkapparatuur op snelheid getest wordt, en de pc of harddisk niet de vertragende factor kan zijn.

In eerste instantie kwam de snelheid niet hoger dan 28Mbps. Maar ik had de adapters zoals gezegd via een stekkerblok aangelsoten, dus ben toch maar stopcontacten gaan zoeken en heb het een en ander uit de muur gehaald. Nadat ze rechtstreeks aangesloten waren lag de snelheid op 30Mbps. De stopcontacten lagen anderhalve meter van elkaar af, dus dat zal het ook niet zijn. Als kabels gebruikte ik twee Cat6-kabels van twee meter.

Table of contents