1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Snelheid

Materiaal


Een router waar je veel aan kunt wijzigen is natuurlijk erg fijn, maar als er geen snelle verbindingen mee te maken zijn houdt het al snel op. Daarom doe ik hier een snelheidstest.

Om deze snelheidstest te doen heb ik gebruik gemaakt van een desktop met Windows Vista en een Macbook. Beide computers beschikken over een gigabit ethernet poort. Als kabels heb ik twee Cat6-kabels van twee meter gebruikt. De draadloze verbinding is getest met mijn Macbook en de Linksys WUSB600N-EU. Ook is de standaard firmware gebruikt.


Bedraad


Via het draadje kwam de gemiddelde snelheid op 93,8KB/sec, wat een beetje aan de lage kant is in mijn ogen.

Draadloos


Zonder draad was de verbinding zoals verwacht een stuk trager. Hij was echter wel iets trager dan gehoopt, namelijk 67,4KB/sec. Zeker niet de traagste router die we hier voorbij hebben zien komen, maar een iets snellere verbinding zou in mijn ogen geen kwaad kunnen. Deze router beschikt overigens niet over een n-verbinding, maar mocht je daar toch behoefte aan hebben naast deze router, dan kun je even kijken naar deze upgrade kit van Netgear, een open source n-router zit helaas nog niet in het assortiment van Netgear.

Table of contents