Verpakking + Koeler

Verpakking


De verpakking komt redelijk neutraal over. Prolimatech heeft niet voor felle kleuren gekozen, maar voor een blauw/grijs combinatie. Het logo van het bedrijf bestaat tevens uit deze kleurencombinatie. Op de voorkant is een soort blauwdruk van de koeler te zien samen met de naam, socket compatibiliteit en de website is aangegeven. De doos biedt verder weinig informatie op het gewicht en omvang van de koeler na.In de doos zit een tweede doosje met de onderdelen erin. De koeler is enkel beschermd door wat kunststof schuim, maar er waren verder geen beschadigingen.

Ook werd er koelpasta van Prolimatech zelf meegeleverd. Hier stond verder weinig informatie op. Ook de website van de fabrikant laat weinig weten over deze pasta, dus we weten niet waar de substantie uit bestaat. Toch is dit een welkome toevoeging, omdat niet iedereen altijd koelpasta in huis heeft.

De rest van de onderdelen (schroefjes, backplates, fanclips) waren allemaal in aparte zakjes verpakt.

Kortom zat er dit in de verpakking:

• De koeler
• De socket 775 en socket 1366 backplate
• Bevestigingsmateriaal
• Twee fanclips
• Een tube Prolimatech koelpasta
• HandleidingKoeler


Veel van jullie lezers zullen misschien denken aan de Thermalright Ultra-120 Extreme als je deze koeler ziet. Ze hebben beide grotendeels dezelfde opbouw en zijn beide gemaakt van aluminium. De verschillen onderling zijn ook erg klein.De zes heatpipes van de Megahalems staan in één rechte rij. Ook is de koeler min of meer in tweeën gedeeld omdat de koelvinnen niet helemaal contact met elkaar maken.De heatsink van de Megahalems is ook aluminium van kleur en de heatpipes maken niet direct contact met de processor.

Tevens is er een soort opdruk aanwezig op de bovenkant van de koeler. Het heeft niet echt een prestatiegericht doel maar het ziet er wel mooi uit.

Aangezien de koeler niet wordt geleverd met een ventilator ben je vrij in je keuze. Prolimatech adviseert een 1200 RPM 120 mm ventilator.

De specificaties zijn al volgt:

Specificaties Megahalems
SocketsIntel: S775, S1366
Omvang (mm)130 (L) × 74 (B) × 158.7 (H)
GewichtExclusief fan: 790 gram
Heatpipes6 x 6 mm
Geadviseerde fan1200 RPM , 120 mm