Conclusie

De Prolimatech Megahalems is een uitstekende koeler. De prestaties zijn voortreffelijk, wat ervoor zorgt dat je als overclocker nog wat ruimte hebt. Ook kan je wanneer je liever een stillere PC wilt de ventilator langzaam laten draaien. De installatie van de koeler ging ook erg gemakkelijk. Er was geen sprake van echte tegenslagen, al moet je er wel op bedacht zijn dat je je moederbord uit je behuizing moet halen. Deze eigenschap heb je wel vaker met high-end processorkoelers, dus het is maar hoe zwaar je die meerekent. Ook is het prettig dat het socket 1366 bracket er al bij wordt geleverd zodat je deze er niet later zelf bij hoeft te zoeken. Zo is deze koeler al wat toekomstbestendiger.

De prijs is wel een groot minpunt, deze ligt namelijk rond de 55 euro. Voor dit bedrag zijn er veel andere processorkoelers op de markt die waarschijnlijk dezelfde resultaten leveren. Neem de Thermalright Ultra-120 als voorbeeld.

De beschikbaarheid valt ook een beetje tegen van de Megahalems. Bij enkele winkels kan je hem wel bestellen maar is de levertijd aan te lange kant.
Ook is het jammer dat er geen ondersteuning is voor AMD sockets, aangezien AMD ook erg populair is.

Heeft de prijs echter een lagere prioriteit bij jou en heb je een op Intel gebaseerd systeem, dan haal je met de Megahalems een fantastische koeler in huis! De Prolimatech Megahalems verdiend daarom ook de Techzine Must Have!
10.0
  • goede prestaties;
  • makkelijke installatie;
  • S1366 bracket;
  • prijs;
  • beschikbaarheid;
  • standaard geen AMD ondersteuning.