2min

Tags in dit artikel

, ,

Installatie, features & software

Om de camera te kunnen gebruiken dien je de meegeleverde software te installeren. Op de bijgeleverde cd staan diverse programma’s die je helpen bij het installeren en configureren van de camera.

Voordat je daadwerkelijk de Camera Studio Client kan gaan gebruiken zal je de camera moeten installeren op het netwerk, dit kan gemakkelijk door middel van de Axis IP Utility. Deze tool detecteert de aangesloten camera’s op het netwerk, op deze manier kan je makkelijk andere IP adressen toewijzen. In mijn geval kreeg de camera automatisch een IP toegewezen die buiten de IP range van de router lag, ik heb deze zelf opnieuw in moeten stellen.


Features
De software biedt diverse mogelijkheden:
– Continuous recording
– Motion detection recording
– Manual recording
– Scheduled recording
– Exporteren van recordings
– Detecteren van spray-painting of camera blocking

Software op de CD
Zoals eerder vermeld wordt er software voor de camera meegeleverd waardoor je niet afhankelijk bent van software van derden. Axis Camera Station Client is het programma waar het allemaal om draait. Hieronder behandel ik eerst de overige tools voordat ik verder op dit programma in ga.

Axis Camera Management
Deze tool wordt gebruikt om de aangesloten camera te beheren. Zo kan er gezocht worden naar extra camera’s binnen een bepaalde IP range, ook bevat het de mogelijkheid om hier nieuwe IP’s toe te wijzen. Dit was ook mogelijk met de IP utility, maar die draai je vanaf de meegeleverde cd-rom, dit programma installeer je voor het gemak op je harde schijf, puur vanwege het feit dat het meer mogelijkheden heeft.
Het is ook mogelijk om gebruikers aan te maken en te koppelen aan camera’s, of templates met instellingen te koppelen.


Axis File Signature Tool
Met deze tool kan je controleren of een bestand wel origineel is dat geëxporteerd is. Er kunnen meerdere files tegelijkertijd geverifieerd worden om te controleren of er niets aan veranderd is.


Op de volgende pagina ga ik dieper in op de Axis Camera Studio Client, in dit programma zal je het meeste werken.