3min

Tags in dit artikel

, ,

Software & kwaliteit

Wanneer je de client voor de eerst keer opstart krijg je een welkomstscherm met daarop diverse links voor informatie over de verschillende functies van het programma. Via de buttons en de menubalk kan je de verschillende onderdelen van het programma selecteren en gebruiken.


Één van de knoppen die beschikbaar is toont een overzicht om te "monitoren." Zo kan er een selectie gemaakt worden hoeveel camera’s je wilt weergeven en in welk formaat het beeld getoond moet worden. Dit is naar eigen wens aan te passen.



Een handige feature in het programma is recording search. Hiermee kan je gemakkelijk opgenomen beelden terugzoeken. Er is de mogelijkheid om op datum te zoeken, daarbij kan er een tijd aangegeven worden. Daarnaast beschikt het programma ook over een activity log. Hierin wordt bijgehouden wanneer er begonnen is met recorden, hoelang het geduurd heeft en wanneer het gestopt is.

Een extra handige feature van het programma is motion detection. Wanneer deze optie ingeschakeld is wordt er alleen opgenomen wanneer het beeld beweegt. De instellingen zijn geheel naar eigen wens aan te passen, na hoelang de camera weer op "stand-by" gaat als er opgenomen is bijvoorbeeld.


Kwaliteit:
Deze camera ondersteund het h.264 formaat waardoor je kunt besparen op bandbreedte, dit vanwege de hoge compressie van h.264. Vooral bij het gebruik van meerdere camera’s kun je flink op bandbreedte besparen.
De beelden van de camera worden opgenomen op 640×480. Alhoewel dit geen hoge resolutie is blijft het beeld wel scherp. Wanneer je in live view de fullscreen modus aanzet is het beeld nog steeds scherp, de kwaliteit wordt er niet minder op.

Om de kwaliteit van de camera te laten zien is er een filmpje beschikbaar:


Deze clips zijn gemaakt door middel van het boven genoemde motion detection. Er zijn veel opties die ingesteld kunnen wprden, waaronder de sensitivity en object size. Tijdens het opnemen en testen hebben we de instellingen vaak moeten veranderen voordat het echt goed werkte. Motion detection werkt niet over de gehele ruimte waar de camera zich bevindt, na 7 meter stop de camera met detecteren en wordt de video afgebroken.

Een nadeel van deze camera is dat er geen autofocus op zit. Het beeld is wel makkelijk scherp te stellen door middel van de focus assistant. Deze functie laat met status leds zien of de camera scherp gesteld is. De camera biedt ook een mogelijkheid om een microfoon of speakers aan te sluiten.


De steun waar de camera op vast zit is ronduit slecht. Deze steun maakt gebruik van het kogelscharnier principe. Wanneer je de camera in de juiste hoek hebt geplaatst kan je hem met een schroef stevig vastklemmen. Wanneer de camera bewogen wordt blijft deze niet meer zitten, dan is opnieuw vastzetten noodzakelijk. Tijdens het testen heb ik meerdere keren de camera opnieuw vast moeten zetten, een erg slechte steun dus.