2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het scherm

Materiaal/kwaliteit steun
De steun is gemaakt van hard plastic welke gemakkelijk te verstellen is voor de juiste kijkhoek. Het scherm kan alleen voor- of achterover gekanteld worden, er is geen mogelijkheid om het scherm naar links of rechts te draaien doormiddel van de steun.
De steun is breed en is stevig van opzet.

Wat me opviel toen ik het scherm uit de doos haalde is dat het scherm reflecterend is en niet mat. Het scherm reflecteert de lichtinval waardoor je minder ziet op het scherm, desondanks dit blijft het beeld wel scherp. Een mat scherm geeft over het algemeen doffer beeld dan dit soort schermen, maar deze hebben geen reflecterend scherm oppervlak.

Bediening
De bediening is anders dan op normale schermen zoals je misschien gewend bent. Het menu bedienen gaat via de "touch sensitive" rand aan de zijkant van het scherm, geen echte knopjes dus. Doordat je op deze manier het scherm moet bedienen ontstaan er al snel vieze vingers op de rand van het scherm.
Het menu is erg overzichtelijk ingedeeld en het is duidelijk waar je bepaalde instellingen moet maken, alles is goed in categorieën ondergebracht.


Beeld & Geluid
De beeldkwaliteit van dit scherm is uitstekend, er valt weinig op aan te merken. Doordat dit scherm gebruik maakt van een TN paneel heeft het een lage responsetijd, namelijk 5 milliseconde. Voor het het weergeven van snelle beelden is dit ideaal. Tijdens het testen met diverse games en films had ik geen last van het ghosting effect en ook bij hele snelle beelden is er is geen sprake van vervaging.
Tijdens het testen vertoonde het scherm ook geen backlight bleeding, geen storende witte vervaging of vlakken op een donkere achtergrond. Ook over de inkijkhoek van dit scherm valt niets negatiefs te melden. Wanneer je vanuit een hoek op het scherm kijkt wordt het beeld iets doffer, maar nog steeds voldoende om te zien wat zich afspeelt op het scherm.
De default instellingen van het scherm zijn nagenoeg perfect. Het contrast en de brightness staan goed ingesteld, het is te donker of te licht.

Ook met het geluid is niets mis van dit scherm. Zelfs wanneer het geluid hard gezet wordt gaat het niet vervormen of kraken. Het geluid blijft te allen tijde helder.

Table of contents