2min

Materiaal + gebruikerservaring

Het muisoppervlak van de Taito is gemaakt van nylon. Door de speciale structuur van dit oppervlak voelt het enorm glad aan. Een muismat met een plastic laag op de bovenzijde is ook glad, maar toch is het een heel erg groot verschil. De plastic muismatten zijn velen malen stroever.

De muismat heeft een rubberen onderkant, dit zorgt ervoor dat de muismat niet wegglijdt tijdens het gamen. Een ander opmerkelijk verschil is de afwerking van deze muismat. De randen zijn netjes afgewerkt en gaan na veelvuldig gebruik van de muismat ook niet rafelen. De mat ondersteunt muizen t/m 8000DPI. Dit zijn voornamelijk gaming muizen, bijvoorbeeld de Roccat Kone welke ik in het begin van deze review behandeld heb.


Gebruikerservaring


Afhankelijk van je vorige oppervlak als muismat kan het even wennen zijn wanneer je deze muismat in gebruik neemt. Voordat ik deze muismat testte gebruikte ik niets, gewoon op de tafel dus. Vergeleken met deze muismat ging het bewegen van de muis op de tafel heel erg stroef. Met deze Taito gaat het schuiven van de muis een stuk soepeler.

Zoals ik eerder vermeld heb in deze review is de onderkant van de muismat van rubber. Tijdens het gamen ligt deze muismat stevig op de tafel en verschuift helemaal niet. Zelfs wanneer je deze met de pols probeert weg te drukken.

Door het formaat van de muismat is het niet meer nodig om de muis op te tillen en terug op het midden van de muismat te zetten. Afhankelijk van de ingestelde muissnelheid zal dit probleem niet tot nauwelijks meer voordoen.