2min

Tags in dit artikel

, , ,

Installatie software en kabels

Software


De software laat zich eenvoudig installeren door het downloaden van een installatiebestand. Na de installatie met een installshield-wizard kun je het stuur aansluiten op de pc.


Het stuur is geïnstalleerd[/sub]

Kabels


Doordat dit stuur geen force feedback heeft zijn er maar twee kabels. De eerste kabel is de USB-kabel welke direct vast zit in het stuur. De lengte is ongeveer 205cm en is hiermee zeer ruim bemeten. Bovendien heeft deze kabel ook een PlayStation2-aansluiting. De kabel van het stuur naar die aansluiting is zeer dik en stug. Vanuit de PS2-aansluiting loopt een dun kabeltje naar de USB-aansluiting. Gelukkig is het maar een kort kabeltje gezien de geringe dikte ervan.


De connectors

De tweede en laatste kabel is de kabel van de pedalen naar het stuur. Wat meteen opvalt bij het bekijken van deze kabel is het feit dat de pedalen een speciale geleider onderop hebben. Je kunt de kabel zowel naar links als naar rechts geleiden. Hierdoor kan de kabel niet kapot gaan en de (vaste) aansluiting op de pedalen is geheel beschermd. De bruikbare lengte (vanaf de zijkant van het pedaalsetje) is ongeveer 200 cm wat echt ontzettend lang is. Aan het uiteinde vinden we een verrassend RJ-11 stekkertje die in het stuur moet worden geschoven. Over deze stekker bestaan ernstige twijfels gezien het lipje om de stekker in de ontvanger te houden simpel kan afbreken. Daarnaast houden niet veel mensen hun stuur altijd op dezelfde plaats en bergen ze hem ook op. Of kinderen die ermee spelen en het stekkertje zo kapot maken. Nee, dit stekkertje lijkt geen gelukkige keuze maar vooral een goedkope. De kabel zelf is wel dik en van goede kwaliteit.


Rechts de ingang voor de pedalen.[/sub]