2min

Tags in dit artikel

, , ,

Logitech DFGT pedalen

De pedalen die Logitech levert bij de Driving Force GT zien er zeer goed uit. De pedalen zien er sportief uit en er is een verschil in lengte en drukgevoeligheid. Er is een lange basis waar de pedalen in zitten. Ook het kunststof dat voor deze pedalen gebruikt wordt ziet er goed uit.


Bij het indrukken van de pedalen valt de lange slag op. Zowel het gaspedaal als het rempedaal hebben een zeer lange slag wat zorgt voor een goede precisie. De pedalen komen in een prettige hoek te liggen als ze volledig zijn ingetrapt. Het gaspedaal voelt zeer goed aan, de veer is niet te hard en de lange slag maakt een grote precisie van gas geven mogelijk. Ook komt dit pedaal op een goede ruststand te liggen indien volledig ingetrapt.

De veer in het rempedaal is iets sterker dan die in het gaspedaal, bovendien is de veer progressief. Hoe dieper je hem intrapt hoe zwaarder het gaat. Het remt prettig en door de lange slag is gedoseerd remmen zeer goed mogelijk. De veer van het rempedaal had overigens best iets sterker mogen zijn.

Goede hoek van de pedalen

De stabiliteit van het pedaalsetje is zeer goed, vier rubberen strips zorgen ervoor dat het setje niet weg kan glijden. Verder zit er een mechanisme onderop waardoor je de set in tapijt vast kan zetten met pennetjes. Hierdoor is wegglijden vrijwel onmogelijk.