2min

Tags in dit artikel

Noctua

Noctua bedrijf is opgericht in 2005 en het merk zit sindsdien enorm in de lift als het gaat om populariteit. Iedereen was verbaasd door de hogekwaliteitsproducten die het bedrijf leverde, de producten kregen dan ook diverse prijzen en onderscheidingen. De koelingsproducten zijn stukken stiller dan de concurrentie en dat is nog steeds één van de speerpunten waar het bedrijf erg trots op is.



Speerpunten


Het lijkt erop dat de r&d-afdeling bij Noctua op volle toeren draait. Het ontwerp van de ventilatoren is enigszins bijzonder te noemen gezien hun vorm en werking. Over alles, vanaf de rotorbladen tot aan de lagers, is goed nagedacht. Het enige dat al sinds de oprichting van het bedrijf hetzelfde is zijn de kleuren en laat nou dat één van de meest gehoorde klachten zijn. Want zeg nou zelf, bruin met cappuccino-wit?

De Noctua NF-S12B FLX 120 mm.


Iets wat Noctua ook bijzonder hoog in het vaandel draagt naast het continu streven naar meer ‘know-how’, is service. Alle ventilatoren hebben bij Noctua een garantietermijn van zes jaar en bij de introductie van socket 1366 en AM2+ werden er duizenden gratis bevestigingskits verstuurd. Noctua is niet het merk dat zich richt op de budgetmarkt. Het merk wordt gepositioneerd als een ‘premium’ brand en stelt kwaliteit, betrouwbaarheid, prestaties en service voorop. Dat hier wat meer voor betaald moeten worden moet je dus op de koop toenemen.

Table of contents