3min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties & accuduur

De Oukitel Mix 2 leent zich voor een boel verschillende benchmarks. Daar komt de smartphone lang niet altijd al te goed uit naar voren. Gek is dat niet, want de telefoon heeft een gemiddelde processor en grafische chip. Deze is vooral geschikt als zakelijk apparaat, een telefoon die je prima kan gebruiken om mee te bellen, mailen en appjes te versturen.

Benchmarks

Kijken we naar de benchmarks, vallen een aantal zaken op. Allereerst dat de Oukitel zich, wat accuduur betreft, prima kan meten met concurrentie. Waarschijnlijk speelt de accu met 4.080 mAh aan capaciteit hierin een grote rol, waardoor de processor flink wat energie kan vreten voordat je het echt merkt. De telefoon kan gemiddeld zo’n tien uur mee volgens onze benchmark en staat daarmee bijna gelijk aan de Huawei Mate 9 en Nokia 8. In de praktijk lijkt dat ook wel te kloppen en gaat de telefoon makkelijk de hele dag mee. Ondergetekende belt en appt veel, en dat kan de telefoon probleemloos aan.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work performance

Opvallend zijn ook de prestaties van de telefoon in de volgende benchmark, die kijkt naar de algehele prestaties. Die zijn nog erg hoog, waarmee de telefoon bovenin valt, veel hoger dan je eigenlijk zou verwachten van dit soort telefoon. Het is moeilijk om te zeggen of deze resultaten daadwerkelijk kloppen. In sommige situaties werkt de Oukitel ook echt snel en soepel, zoals bij het bellen en appen, maar in een aantal situaties duurde het even voordat de telefoon klaar was met laden. Bijvoorbeeld met het opstarten van de camera en het laden van foto’s heeft het toestel altijd even nodig. Dat soort dingen doen ons afvragen of de prestaties daadwerkelijk in de buurt van sommige toptelefoons liggen.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work 2 performance

Waar de telefoon overigens flink tekort schiet, is de Sling Shot benchmark. Daarin zien we dat echte zware grafische lasten niet goed tot hun recht komen bij de telefoon. Dat laat zien dat het toestel echt niet geschikt is om mee te gamen, of bijvoorbeeld zware video’s mee te bekijken.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Sling Shot