2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

De Pixon12 is één van de telefoons van Samsung die tot het mid-range-segment hoort. Het toestel is ontwikkeld om foto’s mee te maken en hierop wordt dan ook erg ingespeeld. Zo heeft het toestel een twaalf megapixel-camera en is er HSDPA-support om de foto’s snel te kunnen delen.

Maar hoe is het eigenlijk met de lens? Twaalf megapixel is leuk, maar zegt verder weinig over de foto’s die het toestel maakt. Een foto oprekken naar een twaalf megapixel-resolutie met behulp van een VGA-lens is immers ook geen kunst aan. Techzine zocht uit hoe de camera zich nu precies gedraagt!


Samsung richt zich met de Pixon12 voornamelijk op de camera van het toestel. Maar vergeten ze de rest van het toestel niet? De Pixon12 draait gewoon op eigen software, die Samsung zelf ontwikkeld heeft. Die software heeft ook nog niet eerder de revue gepasseerd, dus hoe houdt die zich eigenlijk? Ook daar doet Techzine onderzoek naar.

De Pixon12 moet een telefoon met smartphone-functionaliteit zijn. Dat wil zeggen: het toestel is voorzien van een touchscreen en heeft mogelijkheden om e-mail te synchroniseren enzovoorts. Echt krachtige functies, zoals Mobile Word en dergelijk, ontbreken echter wel. De Pixon12 heeft dus wel wat weg van een smartphone, maar haakt op het laatste moment toch af in de race. De Pixon12 wordt in ieder geval uitgebreid besproken.

Dit toestel is de eerste telefoon wereldwijd die een twaalf megapixel-camera heeft. Andere fabrikanten zijn over het algemeen nog niet begonnen met de ontwikkeling van een dergelijk toestel, of komen niet verder dan de aankondiging ervan. Sony Ericsson heeft op dit moment als enige fabrikant een aankondiging van een dergelijk toestel de deur uitgedaan, maar het toestel is vooralsnog niet te krijgen.