2min

Tags in dit artikel

,

Batterij en omgekeerd laden

De Mate 20 Pro heeft een forse batterij van 4.200 mAh, wat zich vertaalt in een batterijduur die consistent boven die van de Samsung Galaxy Note 9 (4.000 mAh) uitsteekt in al onze tests. In praktijk trekt de batterij het minstens anderhalve dag en in veel gevallen zelfs meer dan twee dagen op één batterijlading.

Huawei maakt gebruik van een koelsysteem op basis van grafeen om de batterij frisser te houden, zodat ook het energieverbruik wordt gedrukt. Kom je toch in batterijnood, dan laad je het toestel met de bijgeleverde 40W-lader in 19 minuten op naar 50 procent en in 32 minuten naar 80 procent. Voor het eerst kan de Mate 20 Pro ook draadloos opladen, maar dat gaat natuurlijk iets trager.

Huawei valt ook hier op door zelfs omgekeerd draadloos opladen mogelijk te maken. Dat betekent dat je andere Qi-compatibele apparaten kan opladen door ze op de Mate 20 Pro te leggen. We testten de functie uit met twee Mate 20 Pro’s, waarbij de functie op beide toestellen geactiveerd was. Het opladen schoot meteen in gang, waarbij de telefoon met het hoogste batterijpercentage energie deed doorvloeien naar het toestel met het laagste batterijniveau.

Conclusie

Huawei trekt met de Mate 20 Pro alle registers open en levert voor het eerst een smartphone zonder compromissen. Van de Android-smartphones die dit najaar bij ons op de markt verschijnen, is dit zonder twijfel het interessantste exemplaar.

Waar Samsung met de Galaxy Note 9 op veilig heeft gespeeld, legt Huawei een pak nieuwe innovatie op tafel met geavanceerde biometrische beveiliging, straffe camerafunctie en een uitstekende batterij.

De Mate 20 Pro is vanaf 2 november bij ons beschikbaar voor 999 euro in de kleuren zwart, blauw of ‘twilight’.

9.1
  • Uitstekende batterijduur
  • Slimme camerafuncties
  • 3D Face Unlock
  • Vingerafdruk onder scherm
  • Draadloos laden
  • Geen 3,5 mm-aansluiting
  • Nieuwe NM-geheugenkaart ipv microSD