2min

Inleiding

De HTC Touch 2 is een toestel van HTC dat zich vooral richt op gebruikers die toch smartphone-functionaliteit willen, maar hier niet te diep voor in de buidel willen tasten. Het toestel is dan ook erg goedkoop naar HTC-maatstaven, hij wisselt namelijk voor ongeveer driehonderd euro van eigenaar.

De Touch 2 is echter geen gedegradeerd Windows Mobile-toestel, het is namelijk wel het eerste toestel van HTC dat standaard met Windows Mobile 6.5 komt. Het toestel is dus officieel in de verkoop gegaan op 6 oktober, de launch-date van Windows Mobile 6.5. De Touch 2 biedt dus alle nieuwe diensten van Windows Mobile 6.5


Dat omvat eigenlijk alleen een nieuwe interface en lockscreen en die zijn standaard uitgezet door HTC. HTC levert namelijk ook op dit toestel zijn eigen interface mee, namelijk de TouchFlo-interface. Die is dan ook gelijk wat opgepoetst en moet zijn saaie imago achter zich laten, HTC heeft namelijk wat kleurtjes toegevoegd aan het geheel. Maar bevalt de nieuwe interface van Windows Mobile 6.5 eigenlijk niet gewoon beter? Of is TouchFlo nog steeds onverslagen?

Tegelijkertijd kan dit toestel volledig gebruik maken van alle nieuwe Windows Phone-features, dat omvat MyPhone en Marketplace. Twee diensten die ook op eerdere Windows Mobile-diensten draaien, waarbij Marketplace voor Windows Mobile 6.0 en 6.1 nog geïntroduceerd moet worden, maar tegen december moet dit allemaal toch echt rond zijn. MyPhone zorgt ervoor dat je je belangrijke data kan backuppen, zoals sms’jes, foto’s en video’s. Daarnaast is er het premium-aanbod, waarmee je de telefoon op afstand kan wipen en bellen, vooral handig als je het toestel verloren bent.


De andere nieuwe dienst is Marketplace, een dienst die ervoor zorgt dat je overzichtelijk en snel applicaties moet kunnen installeren. Microsoft heeft hierbij vooral afgekeken op Apple’s App Store en Android’s Market, die bieden namelijk dezelfde functionaliteit. Marketplace biedt echter wel zijn eigen voorwaarden en interface uiteraard. De twee nieuwe Windows Phone-diensten die ervoor moeten zorgen dat Windows op de mobiele telefoon persoonlijker en beter dan ooit wordt, maar lukt dit wel?

Windows Mobile 6.5 wordt ook door Steve Ballmer besproken als een besturingssysteem dat ervoor moet zorgen dat Windows Mobile marktaandeel blijft behouden, maar de grote veranderingen komen bij Windows Mobile 7. Weet 6.5 te overtuigen om toch Windows Mobile te blijven gebruiken? Ballmer twijfelt er eigenlijk zelf al aan, maar is dat wel terecht? In de Touch 2-review komt het allemaal terug.