2min

Tags in dit artikel

, , ,

Patriot Xporter Magnum

Deze USB-stick die we testen is maar liefst 64 GB. Dat is erg gemakkelijk als je denkt dat je dan 64 GB in je broekzak kan stoppen. Volgens de verpakking heeft de USB-stick een leessnelheid van maar liefst 210x. De USB-stick die we testen van 64 GB kost rond de 150 euro. De 128GB versie kost het dubbele ongeveer 300 euro. Er is ook een koord bijgeleverd en een verlengkabel voor de USB-stick.



Kenmerken:
  • hi-speed USB 2.0 compatibel (werkt ook nog op USB 1.1.);
  • gemakkelijke plug en play functie;
  • geen driver nodig in Windows ME/2K/XP/Vista, Mac OS 9 x, OS X Linux met USB opslag ondersteuning;
  • certificaat voor Windows Vista;
  • levenslange garantie;
  • draagbaar en licht in gewicht (19,5 gram);
  • gemaakt van aluminium;
  • afmetingen: 71,0 x 27,0 x 8,0mm (L x B x H);
  • verkrijgbaar in 64 GB en 128 GB, ook is de 128GB versie verkrijbaar met het spel Street Fighter IV;
  • ondersteund Vista Ready Boost;




Testresultaten
Wij hebben voor de tests drie programma’s gebruikt. Allereerst hebben we het programma HD Tune gebruikt. Met HD Tune hebben we weer drie tests gedaan waarvan de eerste een lees test was. De resultaten logen er niet om en waren met zijn 26.1 MB/s goed.



Omdat HDTune Pro een probleem gaf met het uitvoeren van de schrijftest heb ik hiervoor de filetest uitgevoerd. Hieruit kon ik concluderen dat hij op schrijfgebied nog erg tegenviel, maar op leessnelheden scoorde hij goed.



Tot slot hebben we een random acces time test gedaan met HD Tune. Aangezien niet veel mensen verstand hier van hebben wat deze scores beteken. Zal ik hierover wat vertellen, de operations/sec is belangrijk als je veel kleine bestanden leest of schrijft. Bij deze score zit veel verschil bij USB-sticks. Vaak kun je hieruit de klasse van een USB-stick af lezen. Tevens test hij ook de acces time die belangrijk is bij het laden van programma’s van af een USB-Stick. De accestime bij deze stick was goed, gemiddeld ligt dit rond de 2 milliseconde en bij deze stick was dat 0.9 ms. De operations/sec scores waren nog niet spectaculair.



Nadat we met HD Tune verschillende tests hebben uitgevoerd, hebben we er voor gekozen om nog 2 andere programma’s te gebruiken. Het eerste programma heet ATTO die een filetest deed, op verschillende block "zones". Deze leesscores waren erg goed, en de schrijfresultaten hadden beter gemogen maar vielen ook niet tegen.



Tot slot hebben we een test gedaan met CrystalDiskMark 2.2, deze test doet 3 verschillende file tests. De leesresultaten vielen wederom niet tegen. De schrijfresultaten hadden wel hoger gemogen.