Abonneer je gratis op Techzine!

Ons oordeel

Microsoft brengt met deze Surface Pro 7 een uitstekende opvolger in de Surface-productlijn voor bedrijven en zelfstandigen. Met deze oplossing levert Microsoft wederom een stukje extra performance en uniformiteit in de druk bevochten hardware markt. Wij zien dit als een prima prestatie die naadloos aansluit bij de vele milestones die het bedrijf de afgelopen decennia heeft neergezet. Belangrijke milestones waarmee je als bedrijf vooral zult besparen op beheerskosten gedurende de afschrijfperiode. 

We zijn zeer in ons element met de ‘Instant On’-functie waarmee het systeem in een fractie van een seconde uit stand-by ontwaakt en vrijwel direct klaar is voor gebruik. Het stroomverbruik tijdens stand-by is minimaal en in combinatie met de 3D gezichtsherkenning via Windows Hello ontstaat hiermee een uiterst krachtig systeem dat op elk moment popelend klaarstaat om aan de slag te gaan. Hierbij kan volgens Microsoft een hele dag met een volle accu worden gewerkt en wij verwachten dat dit bij normale toepassing ook zeker mogelijk zal zijn. Naast Windows Hello met 3D videoherkenning is de Surface Pro 7 ook nog voorzien van Firmware TPM voor een optimale security. Mooi. Heel erg mooi.

Microsoft heeft hardware-technisch heel goed naar de markt gekeken en vooral geluisterd naar haar doelgroep. De techniek van deze innovatieve 2-in-1 pc is helemaal bij de tijd, de afwerking is subliem en ook de performance van deze Surface Pro 7 is heel dik in orde. Het gewicht van 775 gram (zonder cover) draagt bij aan een nog hoger comfort onderweg. Met deze Surface Pro 7 brengt Microsoft een aantrekkelijke oplossing waarbij techniek, de BIOS en software op een optimale manier op elkaar zijn afgestemd. Driver issues en hardware incompatibiliteit behoren vanaf nu dus tot het verleden en hiermee heeft Microsoft een duidelijk voordeel ten opzichte van andere laptops of 2-in-1 systemen die uitsluitend gebruikmaken van een Microsoft besturingssysteem. De standaard 2 jaar garantietermijn met aanvullende garantievormen waaronder een mogelijkheid met next business day repair is zeer attractief. De totale investeringskosten? Best concurrerend vinden we.