2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Cooler Master Hyper Plus 212


Inhoud


In de doos zitten alle relevante onderdelen om de koeler stevig vast te zetten op allerhande sockets. Naast het koelblok krijg je van Cooler Master één ventilator mee die beschikt over rubberen voetjes zodat resonantie veelal wordt tegengegaan. Voor het vast zetten op zowel socket 775, 1156 en 1366 moet gebruikt gemaakt worden van de meegeleverde bracket die eerst op het moederbord geïnstalleerd moet worden.

Uiteraard is er een tube koelpasta van Cooler Master in de doos inbegrepen. Dat is zeker handig in verband met de ruwe oppervlakte van de koeler. Omdat er gekozen is voor direct contact heatpipes zitten er gleuven in de onderkant van de koeler daar waar het normaal volledig egaal is.

De beugeltjes die je ziet kun je gebruiken om een tweede ventilator te installeren op de koeler. Dit zorgt natuurlijk voor meer airflow en kan resulteren in beter koelprestaties. Mocht je een tweede koeler installeren zorg dan wel dat je dezelfde koeler gebruikt (de sterkste achteraan om lucht aan te zuigen). Zo krijg je geen vacuüm achtige toestanden waardoor de prestaties juist afnemen.

Specificaties opgegeven door Cooler Master:
CPU Support Socket: 1366 / 1156 / AM3 / AM2+ / AM2
Afmetingen (lengte x breedte x hoogte): 120 x 79.7 x 158.5 mm
Gewicht: 626g gram
Materiaal: Aluminium
Grootte van fan: 120 mm
Snelheid Fan: 600 – 2000 RPM
Geluidsproductie fan: 13 – 32 dBA
Connector: 3-pins
Lucht verplaatsing: 21.2 – 76.8 CFM
Cooler Master website



Direct Contact heatpipes


Het is niet de eerste keer dat Techzine een koeler in handen krijgt waarvan het koeloppervlak en de heatpipes beide contact maken met de processor. Al eerder konden we de Xigmatek Thor’s Hammer bekijken. Deze bood maar liefst zeven heatpipes met het direct contact principe. Minder koper, dus een lagere prijs is het indirecte voordeel van deze technology. Het directe voordeel van dit systeem moet zijn dat de heatpipes sneller de warmteoverdracht kunnen laten plaatsvinden omdat ze in direct contact staan met de koeler. Nadeel is wel dat het oppervlakte niet geheel egaal is en de gleuven duidelijk voelbaar zijn.