2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Installatie


Het installeren van de ventilator op de koeler gebeurd als allerlaatste maar we kijken er als eerste naar. Het bijzondere aan de koeler zijn de gebogen ventilatorbladen die lichtjes golven. Naar eigen zeggen komt deze aparte aanpak volledig ten goede aan de luchtverplaatsing. De Cooler Master Blademaster ventilatoren zijn tevens los verkrijgbaar.


Zoals ik net al aangaf is de ventilator voorzien van anti-fibratie rubbers die ervoor moeten zorgen dat de koeler, zelfs op hoge snelheid, niet gaat resoneren of andere vervelende geluiden gaat maken. Wanneer de koeler op zijn snelste stand rondjes aan het draaien is kun je voelen dat deze licht resoneert. Echter kun je dit alleen voelen wanneer je de behuizing van de koeler rechtstreeks vastpakt. Door de rubberen voetjes is de resonantie niet meer voelbaar wanneer het aluminium koelblok (de hoofdunit) wordt vastgepakt. Resonantie zal dus nimmer doorzetten tot op je moederbord. De rubbers functioneren dus naar behoren.

De maximale airflow die de ventilator kan halen is net onder 77 CFM. Opzich is dat niet denderend veel als je kijkt naar ventilatoren van Noctua die met minder geluidsniveau een hogere luchtverplaatsing creëren. Helaas is de prijs van die ventilator duurder dan de complete koeler van Cooler Master! Hoezo een koopje?


Op de bovenstaande afbeelding is de mounting bracket te zien van de koeler. Voor alle sockets wordt één en dezelfde mounting gebruikt en je kunt met behulp van de springveren de schroeven in de juiste positie brengen. De backplate van de koeler wordt vastgezet met een viertal schroeven (zie foto vorige pagina) die op hun beurt weer vast gezet worden door het kruis. Installatie is redelijk eenvoudig te noemen maar er zijn alternatieve mountings op de markt die de koeler beter (want hij is nog steeds beweegbaar na installatie) vastzetten.