2min

Tags in dit artikel

,

Prestaties

Prestaties


Ik heb de Razer Moray+ onderworpen aan een potje gamen en verschillende soorten muziek op de pc, maar ook op de PSP en een MP3-speler. De Razer Moray+ klinkt goed op de meeste toonhoogtes, maar de bas had voller gemogen. Als ik de Moray+ vergelijk met de Vire, dan gaat mijn voorkeur uit naar de klank van die laatste. Het geluid is helderder en de bas is voller, maar al bij al is het verschil tussen beide headsets niet wereldschokkend.


En de Moray+ werd aan nog meer subjectieve tests onderworpen. Om de microfoon te testen heb ik enkele gesprekken gevoerd via de pc en geen van mijn slachtoffers klaagde over overdreven ruis. Integendeel, ik was naar het schijnt bijzonder goed te horen. Ik heb mijn gespreksgenoten ook even laten luisteren naar de Vire en zij beweerden nauwelijks een verschil te horen tussen beide mobiele headsets. Prima dus.


De Razer Moray+ is een mobiele headset en dat heeft Razer goed begrepen. Dankzij het draagtasje kun je de de headset makkelijk overal mee naar toe nemen en zelfs een kleine MP3-speler kan nog prima in het tasje. De verschillende adapters maken van de Moray+ bovendien een erg veelzijdige headset, die op zowat elk mobiel apparaat past. Want vergeet niet dat deze headset het ook doet op mobiele telefoons die een 3,5mm jack-socket hebben met een ingebouwde microfooningang, zoals de iPhone. Kortom, over het algemeen presteert de headset goed en de accessoires maken het setje erg volledig. Wel had Razer de moeite moeten doen om een verlengkabeltje mee te leveren met de headset. Met een lengte van 1,3 meter is de kabel absoluut te kort voor gebruik op desktopcomputer die zich onder het bureau bevindt. Ook is het kabeltje aan de dunne kant, wat misschien niet de handigste keuze was voor een product dat je overal mee naar toe neemt.