1 min

NZXT

NZXT


NZXT is een bekende naam op het gebied van behuizingen, ondanks dat het bedrijf relatief jong is gezien haar oprichtingsjaar in 2004. Het merk richt zich vooral op gamers en hardware-enthousiastelingen. NZXT heeft vooral veel zwarte en zilveren behuizingen die vaak gepaard gaan met kleurige LED’s.
De producten van NZXT worden ontworpen in de Verenigde Staten en worden daadwerkelijk geproduceerd in China.

Ze hebben behuizingen die qua prijs erg variëren. Zo hebben ze een behuizing van 40 euro in het assortiment, maar ook enkele behuizingen van over de 120 euro. De behuizing waar we het vandaag over gaan hebben, de M59, heeft een prijskaartje van ongeveer 60 euro.

NZXT heeft drie soorten behuizingen: Aluminium Chassis, Classic Series en Crafted Series. De M59 behoort tot de zogenoemde Classic serie. Deze serie kenmerkt zich vooral omdat het een serie is die recht-toe-recht-aan is. De behuizingen hebben tal van functies en mogelijkheden. Dit terwijl de Aluminium Chassis vooral high-end is (denk aan de onlangs gereviewde Panzerbox) en de Crafted serie zich meer bezig houdt met een goed uiterlijk.

Naast behuizingen maakt NZXT o.a. fancontrollers, muizen voor gamers, notebookkoeling en voedingen. Dit gebeurt wel een veel kleinere mate.