3min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Algemeen

Inleiding



Als liefhebber van zombiefilms zoals Braindead en Dawn of the Dead startte ik vol goede moed Left 4 Dead 2 op. Valve belooft nieuwe vrienden, meer zombies en een betere apocalypse. En na het zien van het introfilmpje klikte ik met een grote grijns op mijn gezicht verder. Het was tijd om wat zombies af te knallen.


De film



Het idee wordt gewekt dat je in een actiefilm speelt met een simpel verhaal. Je situatie is duidelijk want je ziet je laatste redding in de vorm van helikopters net vertrekken. Coach, Nick, Ellis en Rochelle zijn de "survivors". Het is tijd om een andere uitweg te vinden en niet als zombie-voer te eindigen. Hier begint dan ook een intense tocht door massa’s zombies, op zoek naar een uitweg.

The Infected



The "Infected", zoals de zombies in L4D2 genoemd worden, zijn massaal aanwezig en allemaal op zoek naar een flinke hap uit jouw brein. Ze storten zich als een kudde hongerige hyena’s op je. Vreemd is het wel dat ze soms als een stel dolgedraaide hooligans op je in staan te trappen. Verder krijgen onze aangevreten vrienden hierbij hulp van de "special Infected". Deze gemuteerde zombies hebben speciale vaardigheden om jouw brein wat toegankelijker te maken voor de rest van de meute. Naast de Tank, Boomer, Smoker, Witch en Hunter uit L4D introduceert L4D2 de Spitter die van afstand een plas bijtend zuur op de grond spuugt, de Jockey die op je hoofd springt en je besturing overneemt zodat je van je teamgenoten verwijderd wordt en de Charger die op je af stormt en je meesleept bij je teamgenoten vandaan. Daarnaast is er ook nog de "Horde" die geactiveerd wordt op bepaalde momenten of door slijm van een Boomer. Voor de "Horde" wordt een heel pakhuis zombies opengetrokken en deze komen dan massaal over gebouwen heen gestroomd en uit alle hoeken en gaten. Kortom dolle pret.


The Survivors



Het is dus aan jou en je teamgenoten de taak om te raken wat je raken kunt. Hierbij maak je gebruik van pistolen, assault rifles, snipers en shotguns. In L4D2 kun je ook 1 on 1 gaan met de zombies. Altijd al eens de ninja uit willen hangen? Neem dan afscheid van je pistolen en grijp de vlijmscherpe katana of wordt topkok en sla ze met de dodelijke koekenpan. Ook effectief zijn de honkbalknuppel, elektrische gitaar en de bijl. Maar het voelt helemaal fijn zodra we de kettingzaag starten en luid brommend door een laag zombies maaien. Op de momenten dat het toch net wat te druk wordt maak je gebruik van de molotov cocktail om een nieuwe groep zombies van een warm welkom te voorzien. Ook is er de pipe bomb, deze luid bliepende granaat trekt de aandacht van alle zombies die zich allemaal rond de pipe bomb verzamelen. Wanneer deze ontploft word je getrakteerd op een vermakelijk stukje vliegwerk.

Maar natuurlijk draait niet alles om dood en verderf zaaien, er moet op zijn tijd ook gehealed worden. Hiervoor hebben we med-packs en pain pills. Voor een snelheids boost kun je een adrenaline shot nemen en bij overlijden kun je gered worden als een van je teamgenoten een defibrillator heeft. Variatie genoeg maar je zult wel en keuze moeten maken wat je mee gaat nemen.