2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Test

Testresultaten


Voor het testen van USB-sticks kiezen we er voor om drie programma’s te gebruiken namelijk CrystalDiskMark, HD Tune en ATTO.

Het eerste programma wat we hebben gebruikt is HD Tune. De eerste test die we hebben uitgevoerd met HD Tune is een leestest. De resultaten liegen er niet om en gaven een gemiddelde score van 25.9 MB/s. Wel is de score van deze test vrij stabiel, wat ook een belangrijk punt is.


Omdat HDTune Pro een probleem geeft met het uitvoeren van de schrijftest heb ik hiervoor in de plaats een filetest uitgevoerd. Hieruit kan ik concluderen dat hij op schrijfgebied en op leesgebied gemiddeld scoort. Het waren zeker niet de resultaten die Corsair ons heeft beloofd, aangezien zij beweren dat deze stick drie tot vier keer zo snel zou moeten zijn.


Tot slot hebben we een random access time test gedaan met HD Tune. Aangezien niet veel mensen hier verstand van hebben wat deze scores inhouden, zal ik dit verder beschrijven.
De operations/sec is belangrijk als je veel kleine bestanden leest of schrijft. Bij deze score zit veel verschil bij USB-sticks. Vaak kun je hieruit de klasse van een USB-stick aflezen. Tevens test hij ook de access time die belangrijk is bij het laden van programma’s vanaf een USB-Stick. De accesstime bij deze stick is goed, gemiddeld ligt dit rond de 2 milliseconde en bij deze stick is dat 0.8 ms. De operations/sec scores zijn nog niet spectaculair.


Nadat we met HD Tune verschillende tests hebben uitgevoerd, hebben we er voor gekozen om nog twee andere programma’s te gebruiken. Het eerste programma heet ATTO waarmee we een filetest doen op verschillende block "zones". Deze leesscores zijn wederom goed, op gebied van schrijven scoort deze stick gemiddeld.


Ons laatste programma wat we hebben gebruikt is CrystalDiskMark 2.2 die 3 verschillende tests maakt. Deze "file-test" laat schrijf- en leessnelheden zien.

De leessnelheid van deze stick is gemiddeld, maar nog lang niet wat Corsair had beloofd. De schrijfsnelheid van deze stick was ook een beetje een tegenvaller, aangezien ik hoge verwachtingen heb voor deze stick op het gebied van schrijven.

Table of contents